Orchestra assembled

Het Bruocsella Symphony Orchestra is een prominent internationaal amateurorkest in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest. Ons repertoire bestrijkt een brede gamma van symfonische muziek die we brengen op tal van locaties, hoofdzakelijk in het Brusselse. Naast klassieke concerten brengen we onze inmiddels  zeer populair geworden kinderconcerten.

Het BSO orkest is opgericht in 1996 uit een kamermuziekgroepje dat de muzikale horizonten wil verruimen. De groep groeit snel uit tot een volledig symfonisch orkest onder de eerste dirigent Alain Baudhuin. In september 2002 neemt Jan Steenbrugge de dirigeerstok over. In 2013 wordt David Miller geselecteerd als dirigent een muzikaal directeur.

Kort na de oprichting wordt BSO een vzw, die zich inzet om concerten te geven met een sociale of culturele doelstelling. Het orkest begon dan een regelmatig schema van symfonische concerten te spelen  (maart een juni), naast onze jaarlijkse kinderconcerten in december, waarin muziek, verhaal, theater en dans worden gecombineerd.

Sinds 2013 is David Miller de hoofddirigent en hij heeft de vastgesteld concertschema voortgezet. Als speciale BSO concerten vallen onze zevendaagse concerttournee in China in 2011, concerten in het SHAPE-hoofdkwartier van NAVO in Bergen (‘In Flanders Fields’ – ‘In de Velden van Vlaanderen’) in 2014, en ook een uitvoering van Berlioz’ Symphonie fantastique in de Madeleinekerk in Parijs in 2015.

In september 2018 hebben we het koor van de Universiteit van Oslo in Brussel verwelkomd. Het orkest heeft het koor begeleid in een uitvoering van de Mis in c-klein (KV 427) van Mozart.