Programma

Carmen-suite nr. 1 (Bizet)
Granada y Sevilla uit de Suite española (Albéniz)
Pianoconcert in G majeur (Ravel)
Concierto de Aranjuez (Rodrigo)
Capriccio espagnol (Rimsky-Korsakov)

Solisten

LIEBRECHT VANBECKEVOORT (PIANO) & MAARTEN VANDENBEMDEN (GITAAR)

LIEBRECHT VANBECKEVOORT (1984) is voortrekker van een nieuwe generatie Belgische pianisten. Hij vervolmaakte zich tussen 2002 en 2009 achtereenvolgens bij gerenommeerde pedagogen als Jan Michiels (Brussel), Menahem Pressler (Bloomington), Russell Sherman (Boston) en Elissó Wirssaladze (München). Momenteel is Liebrecht Vanbeckevoorzelf als gastprofessor piano verbonden aan de LUCA School of Arts in Leuven.

Zijn grote doorbraak op de internationale concertpodia kwam er in 2007 : toen werd hij laureaat van de befaamde Koningin Elisabethwedstrijd, waar hij tevens de twee publieksprijzen van VRT/RTBF in ontvangst mocht nemen. 

Hij voerde reeds meer dan 30 pianoconcerti live met orkest uit, waaronder het integrale werk van Beethoven (5 pianoconcerti, tripelconcerto, koorfantasie) en verder concerti van ondermeer Mozart, Mendelssohn, Chopin, Schumann, Brahms, Saint-Saëns, Tchaikovsky, Rachmaninov en Prokofiev. 

Sinds het prille begin van zijn loopbaan, investeert Liebrecht Vanbeckevoort als gepassioneerd en bekwaam kamermusicus in enkele waardevolle samenwerkingsverbanden met collegae met diverse achtergronden. 
Zo vormt hij een pianoduo met jazz-pianist Jef Neve, waarmee hij reeds tientallen concerten gaf in het kader van hun tournee ‘If Mozart and Monk were brothers’. Als duo worden ze door pers en publiek erg enthousiast onthaald. 

Liebrecht Vanbeckevoort is vaak te beluisteren op radio en televisie in binnen- en buitenland en heeft reeds zes cd-opnames op zijn actief. Zo realiseerde hij in 2008 zijn eerste solo-album ‘A Tribute to Felix Mendelssohn’ en in 2009 een 2de solo-album gewijd aan Robert Schumann. Eind 2011 verscheen - in opdracht van Klara - zijn derde cd, gewijd aan Franz Liszt (Et’cetera) met ondermeer de twee pianoconcerti in samenwerking met de Brussels Philharmonic onder leiding van Enrique Mazzola. Deze Liszt-cd werd tevens bekroond door ‘Klassiek Centraal’ met een Gouden Label. Zijn vierde cd, een ‘Lied’-cd, nam hij in 2012 op met tenor Thomas Blondelle. In 2014 volgde dan een vijfde cd, een live-opname van het 3de pianoconcerto van Rachmaninov in Bozar Brussel met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen onder leiding van Yves Segers. Eind 2015 volgde de release van een zesde cd in samenwerking met het Roeland Hendrikx Ensemble, volledig gewijd aan kamermuziek van Mozart.

Deze opnames worden, tesamen met concertuitvoeringen, regelmatig uitgezonden door radio Klara, Musiq’3, Radio 4, Radio France, BBC Radio 3, Classic FM South Africa, e.a.. Voor Canvas realiseerde Liebrecht Vanbeckevoort een televisie-opname met piano solo werken van Franz Liszt.

 

MAARTEN VANDENBEMDEN (1994) krijgt op vierjarige leeftijd zijn eerste gitaarlessen van zijn vader. Dertien jaar later leidt zijn weg naar de klas van Antigoni Goni aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij in juni 2017 het master diploma behaalt met grootste onderscheiding.

Tijdens zijn studies, die hij combineert met de studie Muziekschriftuur, heeft hij de kans masterclasses te volgen met muzikanten als Sergio en Odair Assad, Sharon Isbin, Konrad Ragossnig, Yves Storms en Ian Watt. Tijdens het internationaal gitaarfestival van Kutná Hora in 2013 ontvangt Maarten de ‘Special prize for best interpretation’ uit handen van Štěpán Rak. 

Maarten is gitarist-luitist in Het Kanaal, een productie van muziektheater Transparant met tekst van Gaea Schoeters en muziek van Annelies Van Parys, met première tijdens de operadagen Rotterdam in mei 2017. In november wordt hij door het conservatorium van Brussel voorgedragen als laureaat van de prestigieuze beurs Horlait-Dapsens. Sinds 2016 is Maarten actief betrokken bij the Volterra Project, een innovatieve zomercursus voor gitaar. Hij speelt regelmatig samen met Noémie Schellens en Kobe Baeyens en met pianiste Saskia Van Herzeele vormt hij duo Adentro, wiens cd-debuut in 2018 verschijnt.