2019-2020

Bruocsella in Space

-

Star Wars Suite (uittreksels) - Willaims

De Planeten (uittreksels) - Holst

Ballet der Sterren - Rimski-Korsakov

Ragtime - Hindemith

En nog veel meer...

BSO @ Flagey

Brahms - Academische Feestouverture

Elgar - Celloconcert in e mineur 

Brahms - Symfonie nr. 1 in c-mineur

 

BSO @ Flagey:

Brahms - Academische Feestouverture

Elgar - Celloconcert in e mineur 

Brahms - Symfonie nr. 1 in c-mineur

 

Amy Norrington - cello

Onze solist, Amy Norrington, komt uit Londen, waar ze gestudeerd heeft bij Alexander Baillie aan de Royal Academy of Music. Ze heeft ook gestudeerd bij Steven Doane aan de Eastman School of Music in de staat New York. Ze is nu gevestigd in Brussel, waar er veel vraag is naar haar als celliste.

Amy is regelmatig te gast bij kamerorkesten en op festivals over heel Europa. Ze is lid van het Oxalys ensemble en het Talisma piano trio. Ze speelt als gast soliste bij La Monnaie, het Brussel Filharmonisch Orkest, de Vlaamse Opera, het Antwerpen Symfonie Orkest, het Symfonie Orkest Vlaanderen en het Schotse Kamer Orkest.

Amy is de Artistieke Directeur van het “Resonances” Internationale Kamermuziek Festival in België en van de Kamermuziek Serie “Howth Chamber Music” in Dublin.

Bruocsella in Space:
-

Star Wars Suite (uittreksels) - Willaims

De Planeten (uittreksels) - Holst

Ballet der Sterren - Rimski-Korsakov

Ragtime - Hindemith

En nog veel meer...

Andy Pimm/Pierre Halloy/Richard Craddock/Luc Townend

Jane McBride/Nyah Beauplet

DE LINK HIERONDER GELDT VOOR ALLE 4 CONCERTEN (NL/FR-1/EN/FR-2) OP 30 NOVEMBER EN 1 DECEMBER!

-

De link hieronder geldt voor alle 4 concerten (NL/FR-1/EN/FR-2) op 30 november en 1 december!

Twee jongens, een astronaut en een schurk, genaamd Mabuz, komen tot leven op het podium van W:HALLL wanneer het Bruocsella Symfonie Orkest zijn jaarlijks concerten voor kinderen en families uitvoert.

Ter herdenking van de 50ste verjaardag van de maanlanding van Apollo 11, zal het Bruocsella 4 concerten uitvoeren met opzwepende muziek uit Star Wars van John Williams, hemelse stukken uit De Planeten van Holst en een bulderend stuk uit Ragtime van Paul Hindemith.

Een oorspronkelijk verhaal, liederen, dans, animatie en een magisch voertuig maken  de uitvoering dit jaar letterlijk buitenaards!

Volg het Bruocsella op zijn avontuur in de ruimte op zaterdag 30 november en zondag 1 december 2019.

Op zaterdag is het concert eerst in het Nederlands om 16h00 en daarna in het Frans om 19h00

Op zondag 1 december is het concert eerst in het Engels om 14h00 en daarna weer in het Frans om 17h00.

Rhythm and Duke:

El Salón México - Copland

Stukken van Duke Ellington

West Side Story Symphonic Dances - Bernstein

Laura Ford (sopraan)

Return to Oz:
-

-

Stel eens voor, je wandelt door een kunsttentoonstelling. Heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe al die kunstwerken uitgedrukt zouden kunnen worden in muziek? Hoe zou een oud kasteel klinken, of een bruisende markt, een imponerende stadspoort of de houten hut van Baba Yaga?

Ontdek hoe schilderijen dankzij muziek tot leven komen en volg het Bruocsella Symfonie Orkest op een muzikale reis naar een eenvoudige boerderij op de uitgestrekte vlaktes van Kansas. Ontmoet Tante Em en Oom Henry, hun nichtje Dorothy (Chloé van Thielen) en haar hondje Toto. Dorothy en Toto hebben vroeger een buitengewoon avontuur beleefd in het Land van Oz, waar zij de “Leeuw met Buitengewone Moed” (Toby Lane), de “Blikken Man met een Ruim Hart” (Peter Lane) en de “Vogelverschrikker met Grote Hersenen” (Blaise Landsbert-Noon) ontmoet hebben. Dit onwaarschijnlijke gezelschap beleeft nieuwe avonturen, wanneer Dorothy teruggaat voorbij de regenboog.

We nodigen u uit voor onze jaarlijkse Kinderconcerten, met als titel “Terugkeer naar Oz”, onder muzikale leiding van David Miller. Het BSO zal werk uitvoeren van Modest Moessorgski; zijn levendige, dramatische en majestueuze suite “Schilderijen van een tentoonstelling” zal Dorothy en haar vrienden begeleiden tijdens hun terugkeer naar Oz.

Ons concert heeft veel te bieden. De vertelling wordt gedaan door Carolyn Saunders. U hoort de prachtige stemmen van Laura Ford, Lisa Armetta, Andy Pimm en Richard Craddock. De choreografie is van Carolyn Sanders, Salwa en een paar van onze jonge dansers, Nyah, Klara, Elise en Amalia. We verwelkomen wederom onze acteurs Tim Myers en Cees Wittebrood. Als speciale verrassing vervoegt het La Chantanne koor van Waterloo zich bij het Bruocsella voor een paar prachtige liederen. Tenslotte, het muziekinstrument dat dit jaar speciale aandacht krijgt, is één van de meest bijzondere Belgische uitvindingen, de saxofoon. Deze zal bespeeld worden door soliste Charline D’hoore.

Op 1 en 2 december 2018 geven we vier concerten in drie talen (Nederlands, Frans en Engels) in de W:Halll in Woluwe-St-Pierre:

Zaterdag 1...

2018-2019

Mozart au Sablon

De toverfluit (ouverture)

Mis in c mineur K.427

Hai già vinta la causa, Il mio tesoro, Durch Zärtlichkeit, Dove sono

Serenade in Es voor blazers
 

Nordic Notes

Maskarade Ouverture (Nielsen)

Intermezzo van Sången (Stenhammar)

Concert in a-klein voor piano (Grieg)

Symfonie nr. 2 (Sibelius)

Rhythm and Duke

El Salón México - Copland

Stukken van Duke Ellington

West Side Story Symphonic Dances - Bernstein

Nordic Notes:

Maskarade Ouverture (Nielsen)

Intermezzo van Sången (Stenhammar)

Concert in a-klein voor piano (Grieg)

Symfonie nr. 2 (Sibelius)

Julie Delbart (piano)

Nordic Notes

Koninklijk Conservatorium Brussel

Tickets

Verdi Requiem, Maart 2017