Mozart au Sablon:

De toverfluit (ouverture)

Mis in c mineur K.427

Hai già vinta la causa, Il mio tesoro, Durch Zärtlichkeit, Dove sono

Serenade in Es voor blazers
 

AKADEMISK KORFORENING VAN DE UNIVERSITEIT VAN OSLO (medeorganisatoren)

Laura Telly Cambier, Auriana Socoman, Alfonso Giuliani, Richard Craddock

'Sirius' blazersensemble

 

Return to Oz:
-

-

Stel eens voor, je wandelt door een kunsttentoonstelling. Heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe al die kunstwerken uitgedrukt zouden kunnen worden in muziek? Hoe zou een oud kasteel klinken, of een bruisende markt, een imponerende stadspoort of de houten hut van Baba Yaga?

Ontdek hoe schilderijen dankzij muziek tot leven komen en volg het Bruocsella Symfonie Orkest op een muzikale reis naar een eenvoudige boerderij op de uitgestrekte vlaktes van Kansas. Ontmoet Tante Em en Oom Henry, hun nichtje Dorothy (Chloé van Thielen) en haar hondje Toto. Dorothy en Toto hebben vroeger een buitengewoon avontuur beleefd in het Land van Oz, waar zij de “Leeuw met Buitengewone Moed” (Toby Lane), de “Blikken Man met een Ruim Hart” (Peter Lane) en de “Vogelverschrikker met Grote Hersenen” (Blaise Landsbert-Noon) ontmoet hebben. Dit onwaarschijnlijke gezelschap beleeft nieuwe avonturen, wanneer Dorothy teruggaat voorbij de regenboog.

We nodigen u uit voor onze jaarlijkse Kinderconcerten, met als titel “Terugkeer naar Oz”, onder muzikale leiding van David Miller. Het BSO zal werk uitvoeren van Modest Moessorgski; zijn levendige, dramatische en majestueuze suite “Schilderijen van een tentoonstelling” zal Dorothy en haar vrienden begeleiden tijdens hun terugkeer naar Oz.

Ons concert heeft veel te bieden. De vertelling wordt gedaan door Carolyn Saunders. U hoort de prachtige stemmen van Laura Ford, Lisa Armetta, Andy Pimm en Richard Craddock. De choreografie is van Carolyn Sanders, Salwa en een paar van onze jonge dansers, Nyah, Klara, Elise en Amalia. We verwelkomen wederom onze acteurs Tim Myers en Cees Wittebrood. Als speciale verrassing vervoegt het La Chantanne koor van Waterloo zich bij het Bruocsella voor een paar prachtige liederen. Tenslotte, het muziekinstrument dat dit jaar speciale aandacht krijgt, is één van de meest bijzondere Belgische uitvindingen, de saxofoon. Deze zal bespeeld worden door soliste Charline D’hoore.

Op 1 en 2 december 2018 geven we vier concerten in drie talen (Nederlands, Frans en Engels) in de W:Halll in Woluwe-St-Pierre:

Zaterdag 1...

Nordic Notes:

Maskarade Ouverture (Nielsen)

Intermezzo van Sången (Stenhammar)

Concert in a-klein voor piano (Grieg)

Symfonie nr. 2 (Sibelius)

Julie Delbart (piano)

Nordic Notes

Koninklijk Conservatorium Brussel

Tickets

Rhythm and Duke:

El Salón México - Copland

Stukken van Duke Ellington

West Side Story Symphonic Dances - Bernstein

Laura Ford (sopraan)